top of page

Onze lesgevers

Een lange opleiding aan het conservatorium, les van gerenomeerde muzikanten, bandervaring, echte autodidacten... Onze docenten zijn heel verschillend, maar één ding hebben ze allemaal gemeen: een passie voor muziek. 

Yuri Visee

Gitaar, ukulele, coaching en management

"Op mijn vijftiende volgde ik een cursus slaggitaar en ik had de microbe te pakken. Urenlang oefende ik op mijn kamer en ik speelde al snel in verschillende bandjes.

Een paar jaar geleden begon ik met een opleiding aan het SLAC, om naast mijn praktijkervaring ook mijn techniek en muzikale kennis wat bij te schaven. Ik rondde mijn derde graad succesvol af. Momenteel speel ik nog steeds in verschillende bands en doe ik af en toe een studioproject.

Lesgeven doe ik nu al een aantal jaar en het geeft me veel voldoening. Het is fijn om mijn passie voor gitaar door te kunnen geven aan mijn leerlingen."

Yuri Visee

Joannes Van Duffel

Drum

"Ik ben geboren in een zeer muzikale familie en kreeg de muziekmicrobe dus al van jongs af aan te pakken. Eerst met hoorn, maar ik stapte al snel over naar slagwerk toen ik een van mijn neven zag drummen met een rockband. Ik begon dus op autodidactische wijze te luchtdrummen ;). Jaren later volgde ik mijn eerste drumlessen op het academie van Zaventem, om vervolgens op het Lemmensinstituut te belanden waar ik les kreeg van Dré Pallemaerts. Mijn master studies rondde ik af in 2018, waarna ik naar Brussel verhuisde om in contact te blijven met muziek en regelmatig te kunnen spelen.

Tijdens mijn parcours heb ik met een heleboel projecten van diverse genres mogen optreden. Ik blijf tevens af en toe zelf nog lessen volgen bij grootmeesters zoals Marek Patrman omdat het leerproces immers nooit stopt. Mijn muzikale interesses zijn zeer gevarieerd, gaande van pop naar rock, jazz, funk, klassiek en wereldmuziek. Het is voor mij een groot plezier om die interesses met mijn leerlingen te delen."

Joannes Van Duffel drumdocent
Drum
Lothar.png

Lothar Peirsman

Piano

"Op negenjarige leeftijd begon ik pianoles te volgen bij Bart van Bulck aan de muziekacademie te Beveren. Mijn passie en liefde voor het instrument ontwikkelde zich op korte tijd en al snel zat ik met mijn neus in de werken van Johann Sebastiaan Bach, Frédéric Chopin en Franz Schubert. Hoewel ik mijn muziekstudies aan de academie van Beveren succesvol afrondde, ben ik hierna Biologie en Biochemie gaan studeren aan de Katholieke Universiteit Leuven. Ondertussen bleef ik nog steeds pianolessen volgen bij mijn geliefde leraar. Na het afronden van mijn wetenschappelijke studies, besloot ik mij nog twee jaar te verdiepen in de kunst van de muziek. Daarom begon ik aan een verkorte studie in de musicologie aan diezelfde universiteit. Tijdens deze periode heb ik ook mijn eerste pedagogische ervaring opgedaan als docent praktische harmonie. Sindsdien ben ik zowel geobsedeerd door het maken van muziek als door het bestuderen en analyseren van muzikale werken. Hoewel ik voornamelijk een klassieke pianist ben, zijn mijn muzikale interesses enorm breed en probeer ik mezelf nieuwe stijlen aan te leren. Door mijn passie voor muziek ben ik ook enorm gedreven en enthousiast om deze over te dragen!”

Piano 2

Robbe Van der Vloet

Gitaar

"Ik ben begonnen met gitaarspelen op mijn zeven jaar en heb tien jaar op verschillende muziekscholen les gevolgd.

Nu, enkele jaren later, heb ik verschillende muzikale projecten achter de rug, waaronder vele optredens. Mijn meest memorabele moment was toen ik een klein festival mocht openen met mijn band.

 

Momenteel zit ik zelf ook in een bandje waar ik zowel gitaar als basgitaar speel. Ik geef heel graag les en vind het belangrijk om alles wat ik weet door te geven aan de volgende generatie van muzikanten. "

Gitaar
Fons Van Aerschot docent piano

Fons Van Aerschot

Piano

"Ik groei(de) op in een muzikale familie. Ons huis staat bomvol instrumenten, die ik al jaren een voor een verplaats naar mijn kamer. Ik heb daar ondertussen al een aardige collectie staan. De twee instrumenten waar ik het meeste tijd aan besteed zijn piano en saxofoon. 

 

Aan de academie kreeg ik pianoles van Stan Driesen en saxofoonles van Johan Vandendriessche. Momenteel studeer ik jazzsaxofoon bij Frank Vagané aan het Luca School of Arts (Lemmensinstituut). Ik krijg hier ook pianolessen (eerst van Ron van Rossum, nu van Bart van caenegem). Ik ben voornamelijk thuis in jazz, pop en rock...

 

Plezier is voor mij heel belangrijk bij het maken van muziek. Dat wil ik dan ook overbrengen aan (beginnende) muzikanten. "

Piano
bottom of page