top of page

Onze lesgevers

Een lange opleiding aan het conservatorium, les van gerenomeerde muzikanten, bandervaring, echte autodidacten... Onze docenten zijn heel verschillend, maar één ding hebben ze allemaal gemeen: een passie voor muziek. 

Yuri Visee

Gitaar, ukulele, coaching en management

"Op mijn vijftiende volgde ik een cursus slaggitaar en ik had de microbe te pakken. Urenlang oefende ik op mijn kamer en ik speelde al snel in verschillende bandjes.

Een paar jaar geleden begon ik met een opleiding aan het SLAC, om naast mijn praktijkervaring ook mijn techniek en muzikale kennis wat bij te schaven. Ik rondde mijn derde graad succesvol af. Momenteel speel ik nog steeds in verschillende bands en doe ik af en toe een studioproject.

Lesgeven doe ik nu al een aantal jaar en het geeft me veel voldoening. Het is fijn om mijn passie voor gitaar door te kunnen geven aan mijn leerlingen."

Yuri Visee

Joannes Van Duffel

Drum

"Ik ben geboren in een zeer muzikale familie en kreeg de muziekmicrobe dus al van jongs af aan te pakken. Eerst met hoorn, maar ik stapte al snel over naar slagwerk toen ik een van mijn neven zag drummen met een rockband. Ik begon dus op autodidactische wijze te luchtdrummen ;). Jaren later volgde ik mijn eerste drumlessen op het academie van Zaventem, om vervolgens op het Lemmensinstituut te belanden waar ik les kreeg van Dré Pallemaerts. Mijn master studies rondde ik af in 2018, waarna ik naar Brussel verhuisde om in contact te blijven met muziek en regelmatig te kunnen spelen.

Tijdens mijn parcours heb ik met een heleboel projecten van diverse genres mogen optreden. Ik blijf tevens af en toe zelf nog lessen volgen bij grootmeesters zoals Marek Patrman omdat het leerproces immers nooit stopt. Mijn muzikale interesses zijn zeer gevarieerd, gaande van pop naar rock, jazz, funk, klassiek en wereldmuziek. Het is voor mij een groot plezier om die interesses met mijn leerlingen te delen."

Joannes Van Duffel drumdocent
Drum
Marie Gebruers pianodocent

Marie Gebruers

Piano

"Muziek is altijd al deel van mijn leven geweest; ik begon met piano op mijn 8 jaar, en zing al langer dan ik me kan herinneren. Hier wou ik absoluut iets mee verder doen dus ging ik op mijn 14 naar een kunsthumaniora waar ik alle tools en lessen kreeg die me voorbereidden op het Lemmens waar ik sinds 2022 Jazz piano studeer. Uiteraard heb ik mijn zang niet laten vallen. Ik ben een groepje gestart met muzikale vrienden uit de kunsthumaniora, waarmee ik van tijd tot tijd concertjes geef.
Ik vind het fijn om mijn kennis door te geven aan jong en oud en dus ben je bij mij welkom om pianoles te volgen.”

Piano 2

Robbe Van der Vloet

Gitaar

"Ik ben begonnen met gitaarspelen op mijn zeven jaar en heb tien jaar op verschillende muziekscholen les gevolgd.

Nu, enkele jaren later, heb ik verschillende muzikale projecten achter de rug, waaronder vele optredens. Mijn meest memorabele moment was toen ik een klein festival mocht openen met mijn band.

 

Momenteel zit ik zelf ook in een bandje waar ik zowel gitaar als basgitaar speel. Ik geef heel graag les en vind het belangrijk om alles wat ik weet door te geven aan de volgende generatie van muzikanten. "

Gitaar
Bruno pianodocent

Bruno De Smet

Piano

"Op 8-jarige leeftijd begon ik piano te spelen aan de Muziekacademie te Londerzeel onder begeleiding van Kris De Witte en dat doe ik nog tot op heden. Ondertussen studeer in Jazz Piano aan de LUCA School Of Arts - het vroegere Lemmensinstituut - waar ik les kreeg van onder andere Nicola Andrioli, Alex Koo en Ron Van Rossum.

 

Ik ben thuis in zowel klassieke muziek, pop als het jazz repertoire met het idee dat je als leerling zelf je muzikaal traject kan kiezen. Zo kunnen we bv. samen onderzoeken hoe we een nummer op gehoor kunnen naspelen, op welke manieren je een klassiek werk kan benaderen, hoe te werken met een chord/leadsheet, etc. Volledig op jouw maat dus."

Piano
bottom of page