Ontmoet onze lesgevers

Yuri Visee

Gitaar, ukulele en management

"Op mijn vijftiende volgde ik een cursus slaggitaar en ik had de microbe te pakken. Urenlang oefende ik op mijn kamer en ik speelde al snel in verschillende bandjes.

Een paar jaar geleden begon ik met een opleiding aan het SLAC, om naast mijn praktijkervaring ook mijn techniek en muzikale kennis wat bij te schaven. Ik rondde mijn derde graad succesvol af. Momenteel speel ik nog steeds in verschillende bands en doe ik af en toe een studioproject.

Lesgeven doe ik nu al een aantal jaar en het geeft me veel voldoening. Het is fijn om mijn passie voor gitaar door te kunnen geven aan mijn leerlingen."

 
Hanne Willems pianodocent

Hanne Willems

Piano

"Op mijn zesde begon ik met muziekinitiatielessen in de Academie van Genk. Twee jaar later mocht ik eindelijk piano beginnen spelen. Ik kreeg de muziekmicrobe helemaal te pakken. Na het behalen van mijn hogere graad aan de muziekschool, begon ik aan mijn opleiding muziekpedagogie aan Luca School of Arts. Deze rondde ik twee jaar geleden succesvol af. Al tijdens mijn opleiding zag ik dat zowel het lesgeven als het muziek spelen mijn grote passies zijn. Ik begon al snel met het geven van muzieklessen en ging ik als toetsenist aan de slag bij Loxley Lane. Niets zo leuk als het lesgeven en het musiceren te combineren. Daarnaast blijf ik leergierig. Ik daagde mijzelf de afgelopen jaren uit om meerdere instrumenten onder de knie te krijgen. Zo leerde ik naast piano ook gitaar, ukelele, cello en trompet spelen. Al deze ervaringen helpen mij om mijn passie voor muziek over te dragen aan anderen en muzieklessen te geven op ieders niveau."

 

Hannah Sternberg

Drum

"Ik heb al van kinds af aan een grote voorkeur voor alles wat met groove te maken heeft. Daarom koos ik in de muziekschool al snel voor drums. Ook in het middelbaar kon ik het niet laten om muziek te maken en zo belandde ik op de!KUNSTHUMANIORA in Antwerpen, waar ik drumles kreeg van Koen Liekens (K’s Choice) en Steven Cassiers (DansDans en Dez Mona).  

Binnenkort rond ik mijn masterprogramma Jazz Drums af aan het Lemmensinstituut onder begeleiding van Dré Pallemaerts.

Ik heb doorheen de jaren met veel interessante projecten meegespeeld en ben met allerhande muziek in contact geweest.  Ik geef nu al enkele jaren drumles. Ik vind het enorm plezant om  mijn liefde voor drums door te geven."

Beluister het eindwerk van Hannah

 

Tim Eysackers

Piano

"Ik begon mijn studies bij Ewout Pierreux op de!KUNSTHUMANIORIA in Antwerpen. Vervolgens rondde ik mijn bachelor af met grootste onderscheiding o.l.v. Ron Van Rossum.
Momenteel ben ik bezig met mijn tweede masterjaar en speel ik bij meerdere projecten als sideman: o.a. Dieter Vaganée kwartet, meerdere big bands en vele kleinere optredens.
Ik werk ook hard aan mijn eigen ideeën; 'Het Antigone Project' bestaat uit eigen muziek gebaseerd op de oude,

klassieke tragedie. 
Ik heb al enkele jaren ervaring met lesgeven op verschillende muziekscholen en heb onlangs een van mijn leerlingen, sindsdien ook een van mijn beste vrienden, helpen slagen voor het toegangsexamen van het conservatorium.
Lesgeven is voor mij net zo belangrijk als het spelen zelf. Het is een genot om leerlingen van eender welk niveau te zien groeien in hun muzikaliteit en technische capaciteiten."

 

Robbe Van der Vloet

Gitaar

"Ik ben begonnen met gitaarspelen op mijn zeven jaar en heb tien jaar op verschillende muziekscholen les gevolgd.

Nu, enkele jaren later, heb ik verschillende muzikale projecten achter de rug, waaronder vele optredens. Mijn meest memorabele moment was toen ik een klein festival mocht openen met mijn band.

 

Momenteel zit ik zelf ook in een bandje waar ik zowel gitaar als basgitaar speel. Ik geef heel graag les en vind het belangrijk om alles wat ik weet door te geven aan de volgende generatie van muzikanten. "